Undgå frosne vandrør på dit badeværelse og andre steder

Ved at tage dig godt af dine vandrør kan du undgå frosne vandrør, og at dine frosne vandrør revner, sprænger eller bliver utætte. Revnede, sprængte og utætte vandrør er en meget kedelig fornøjelse, der kan føre til oversvømmelse og skader på inventar og bolig. Derfor bør du til enhver tid sørge for, at undgå frosne vandrør på dit badeværelse og andre steder.

 

Frosne vandrør fører til revner, sprængninger og utætheder som følge af, at dine frosne vandrør bliver fyldt med vand der fryser til is. Når vandet fryser til is vil det føre til, at massen i vandet udvider sig. Det skaber pres på indersiden af dine frosne vandrør, og vil føre til revner, sprængninger og utætheder i dine vandrør.

 

For at hjælpe dig til at undgå frosne vandrør på dit badeværelse og andre steder, har vi samlet en lille bunke tips, som du med fordel kan gøre brug af. Det vil gå langt hen imod at sikre, at du undgår frosne vandrør, og at der opstår revner, sprængninger og utætheder i dine frosne vandrør, som vil føre til dyre og omfattende skader på dit inventar og bolig.

Sådan undgår du frosne vandrør på dit badeværelse og andre steder

Det bedste middel mod at dine frosne vandrør går i stykker eller bliver utætte, er ved at sørge for en god forebyggelse mod frosne vandrør. Her gælder det om at holde din bolig varm, og sørge for at temperaturen i dine rum i boligen ikke er under 14 grader. Det vil også have konsekvenser i forhold til forsikringen, der ikke dækker i rum der har været under 14 grader.

 

Er skaden allerede sket og du har fået frosne vandrør, er det flere måder at løse problemet på. En løsning er eksempelvis at binde varme håndklæder om dine frosne vandrør, men det kan dog være en noget langsom metode. Sidder vandrørene i en skunk er det muligt at fjerne den kolde luft, ved at støvsuge dine vandrør.

 

I de fleste tilfælde er det mest praktisk at overlade arbejdet til en professionel, der har mulighed for at sende elektriske spændinger gennem dine frosne vandrør. Det får dine vandrør til at tø op utroligt hurtigt, og vil fjerne problemerne med dine frosne vandrør på ingen tid. Samtidig kan en professionel tjekke for skader på dine frosne vandrør, og reparere og udskifte dine vandrør efter behov.

Undgå frosne vandrør på dit badeværelse og andre steder
Rul til toppen