5 ting du skal huske inden du får nyt badeværelse

Hvis du skal til at have nyt badeværelse, er der nogle ting du skal have in mente inden. Det er bl.a. formålet med et nyt badeværelse, budget og indretning. Det er svært at få en håndværker på sagen, inden du kender disse ting.

  • Hvad er formålet med badeværelset?

Der kan være mange formål med et nyt badeværelse, men det er vigtigt at vide præcist hvad: Skal badeværelset moderniseres, eller skal installationerne måske optimeres? Der er stor forskel på de to og især i forhold til, hvilken håndværker du skal hyre til at udføre opgaven for dig. En optimering af installationerne er nemlig en større opgave, hvorimod en modernisering kan klares med udskiftning af klinker/fliser. Så det er smart at have formålet på plads, inden du overhovedet tænker på at gå i gang med at renovere.

  • Hvad er dit budget?

Når du skal renovere badeværelset, er det meget godt at have styr på budgettet inden. Alt efter projektet kan det godt løbe op i relativt høje beløb. Så hav styr på dette inden påbegyndelsen. Uanset jeres budget er det altid en god ide at tilføje lidt ekstra for at få mere “luft” i budgettet til uforudsete udgifter. Du kan ikke vide, om håndværkeren opdager fejl, som skal fikses, eller om der skal købes ekstra materialer. Så altid godt med lidt ekstra!

  • Hvordan skal badeværelset se ud?

Det store spørgsmål: Hvad med indretning? Det er altid svært at finde ud af, hvordan et rum skal se ud, men når du har fundet ud af punkt 1, går det selvfølgelig lidt mere smooth med at finde ud af hvor alt skal placeres, hvilke farver skal benyttes, osv. Hvis du har svært ved at visualisere, hvordan dit badeværelse skal se ud, kan du med fordel benytte billedmedier som Pinterest og Instagram til at indhente inspiration. Husk at et badeværelse gerne skal kunne holde i mange år, så selvom en bestemt farve er flot nu, så synes du måske ikke det samme om 10 år. 

  • Har du byggetilladelse på plads?

Nogle gange skal du have en byggetilladelse, hvis du skal renovere dit badeværelse. Det kommer dog helt an på, om du bor i en leje- eller ejerbolig, om det er en forening eller noget tredje. Det er altså noget der skal tjekkes, inden du påbegynder renoveringen. Ellers kan det gå hen og blive en dyr og eventuel ulovlig omgang, hvis du ikke får skaffet dig en byggetilladelse inden påbegyndelsen af badeværelset.

  • Hvilke materialer skal du bruge?

Alt efter hvad formålet med renoveringen er, skal du helt sikkert have købt nogle nye materialer. Hvis du er meget miljøbevidst, kan det være en god ide at investere i bæredygtige materialer og emballage. Du kan læse mere om bæredygtig emballage på Albeemballage.dk. Når du har materialer og alt andet på plads, så kan du gå i gang med at renovere badeværelset!

 

Skal du have professionel hjælp eller gøre det selv?

Alt efter hvad der skal laves, er det som regel altid en god ide med professionel ekspertise. Et nyt badeværelse er et stort projekt, uanset hvordan du vender og drejer den, og det er svært uden den rette uddannelse at klare det hele selv. Så få ringet den håndværker op og kom i gang med at renovere dit drømmebadeværelse!

5 ting du skal huske inden du får nyt badeværelse
Rul til toppen